DERMATO-KIRURGI

Hudklinikken Skønvirke er udsprunget fra, har en lang tradition for dermato-kirurgi, som kirurgi i huden hedder. Jens Chr. Dahl, som havde klinikken frem til 2010, hvor Jakob E. Borch overtog, udførte mange og avancerede dermato-kirurgiske indgreb og var en overgang formand for et ikke længere eksisterende dermato-kirurgisk selskab.

Dr. Borch viderefører traditionen. Han var under sin hospitalskarriere tilknyttet tumor- og nævusklinikken i hudafdelingen på Odense Universitetshospital og fik her stor erfaring i kirurgisk behandling af både hudkræft og hudens godartede tumorer. Uddannelsen fra universitetshospitalet er siden suppleret med deltagelse i kurser og workshops ved The British Society for Dermatological Surgery og specialistkurser i avanceret hudkirurgi, Mohs kirurgi og neglekirurgi ved The European Academy of Dermatology and Venereology.

Godt håndværk kræver godt værktøj
Klinikken har det bedste udstyr til rådighed: Kirurgiske instrumenter i topkvalitet er et must. Zeiss optik i lupbriller og brillelys, giver bedre ergonomi og præcision. Klinikken råder som en af de få i Danmark over Elmann radiokirurgisk apparatur til både radiokirurgi og til kontrol af blødning ved traditionel skarp kirurgi. Laserkirurgi udføres med vores state-of-the-art DEKA SmartXide2 40C CO2 laser, som både kan anvendes med scanner og med laser-kirurgiske håndstykker. For arbejdsmiljøets skyld bruges Buffalo Whisperer røgsug og partikelfiltermasker, der kan filtrere selv virus-, svampe- og bakteriesporer.

Bedøvelse & smertebehandling
Frygt for smerter under og efter operation og endda frygt for smerter ved lokalbedøvelse afholder nogle fra at få behandlet deres sygdom i tide. Vi tilbyder en bred vifte af bedøvelser, lige fra cremer til injektioner i operationsfeltet og nerveblokader. Ved angst for smerte ved lokalbedøvelse kan lokalbedøvende creme eller en smertedæmpende nedkøling af huden inden den egentlige bedøvelse aftales. Vi vælger bedøvelsesmiddel afhængigt af lokalisation og indgrebets karakter.

Ar
Alle indgreb indebærer en risiko for ardannelse. Arvæv er forskelligt fra normal hud og vil aldrig forsvinde helt. Tiden vil dog afblege og afglatte det en del. Den bedste kirurgiske teknik, lup-optik, fin suturering og optimal post-operativ sårpleje vil give mindre ar, men kan ikke forhindre det helt.
Ar kan imidlertid behandles og gøres pænere og mindre iøjnefaldende, mindre rødt og mere blødt og eftergiveligt. Laser, IPL og Platelet-Rich Plasma og i visse tilfælde injektioner med binyrebarkhormoner i fortykkede ar kan hjælpe med dette. Laserbehandling af ar efter kirurgi kan finde sted straks efter suturfjernelse. Jo før der behandles jo bedre resultat og jo hurtigere ses effekt af behandlingen. Skal operationen, der giver arret, der ønskes laserbehandlet, udføres her i klinikken, kan laserbehandlingen endda gøres INDEN operationen.

Infektioner
Når hudbarrieren brydes er der altid øget risiko for infektion. Sårinfektioner er dog sjældne i Skønvirke. Vores instrumenter steriliseres i en moderne og effektiv Melag dampautoklave, hvilket sikrer steriliteten. Forud for operation desinficeres huden altid grundigt. Skarpe operationer foretages altid sterilt, ved brug af energibaserede kirurgiske apparater – radiokirurgisk apparatur og laser, desinficerer varmen fra udstyret operationsfeltet. Efter operationen anvendes altid desinficerende midler på operationssåret.

Hvilke operationer på huden udføres
– Biopsier fra hud og slimhinder på læber og ydre genitalier.
– Curretage og fulguration af god- og ondartede tumorer
– Elektrodessikation af godartede tumorer
– Kryokirurgi af godartede tumorer og forstadier til hudkræft
– Radiokirurgi af god- og ondartede tumorer
– Laserkirurgi af godartede tumorer
– Tangentielle og incisionelle simple excisioner af god- og ondartede tumorer
– Avanceret kirurgi, rekonstruktioner, lappekirurgi

Hvilke operationer på negle udføres
– Biopsier fra negleplade, -leje og -matrix
– Fjernelse af tumorer fra neglelejet
– Taping ved lette tilfælde af nedgroede negle og distal neglefold.
– Kemisk kauterisation af neglematrix ved medfødte og erhvervede neglemisdannelser, f.eks. nedgroede tånegle og pincer-nails.

Ofte har misdannelser af negle en underliggende knogledeformitet af fingrenes og tæernes yderste knogler til grund. Her er det vigtigt at udrede relevant, så behandling eller visitation til behandling kan ske korrekt.

Negleapparatet er følsomt overfor påvirkninger udefra, hvorfor man efter operation på neglen aldrig må forvente en normalt udseende negl. Ofte vil funktionen også være påvirket, hvilket selvfølgelig skal afvejes mod fordelene ved indgrebet.

Nedgroede negle
Førhen behandlede man nedgroede storetånegle ved enten at fjerne hele neglen permanent eller ved en såkaldt wedge operation, der har en recidivrate på op til 70%. I Hudklinikken Skønvirke udfører vi et relativt lille indgreb, hvor den relevante del af neglematrix destrueres kemisk eller radiokirurgisk og en eventuel deformitet af neglevolden efterfølgende korrigeres.

– forundersøgelse ved hudlæge.
– kort ventetid.
– sårkontrol ved sygeplejerske.
– den bedste sårpleje.

PRISER

Simpel excision: Inkl. patologisk undersøgelse og et kontrolbesøg. Ét element. Kr. 4.500,-
– efterfølgende elementer pr. stk. Kr. 1.500,-
Rekonstruktiv kirurgi/”lappekirurgi”: Fra Kr. 7.000,-
Rhinophyma: Fra Kr. 10.000,-
Neglekirurgi: Fra Kr. 5.000,-
Shave/Afklip/Curretage & diatermi: Inkl. patologisk undersøgelse og et kontrolbesøg. Ét element Kr. 2.500,-
– efterfølgende elementer pr. stk. Kr. 1.000,-
Laserkirurgi: Ét element. Fra Kr. 2.700,-
– efterfølgende elementer pr. stk. Fra Kr. 1.700,-
Frysning: Ét element. Kr. 1.000,-
– efterfølgende elementer pr. stk. Kr. 500,-
Hudbiopsi: Inkl. patologisk undersøgelse Kr. 1.500,-
Injektion af binyrebarkhormon i ar: 1-2 stk. Kr. 2.000,-

Vi tilbyder

– erfarne behandlere
– det bedste udstyr
– kort ventetid

Tilmeld nyhedsbrev