Om os

Hudklinikken Skønvirke er en speciallægeklinik under hudlæge Jakob E. Borch, som både ser patienter på sygesikringen samt patienter til selvbetaling. Ønsker du at læse mere om dette, kan du besøge vores hjemmeside for patienter dækket af sygesikringen. 

Historie

Der har ligget hudklinik på adressen Saltværksvej 168 i Kastrup, hvor der tidligere var danseskole, siden 1977. Den første indehaver var hudlæge dr. med. Per Wolf-Jürgensen, der havde klinikken frem til 1. april 1984. Her tog hudlæge Jens Christian Dahl over og drev klinikken frem til årsskiftet 2010-2011. Den nuværende indehaver er hudlæge Jakob E. Borch, Ph.D. Klinikken blev i foråret 2016 akkrediteret som privathospital under den danske kvalitetsmodel (DDKM).

I 2008 åbnede den første Klinik Skønvirke på Falen i Odense. Med Jakob E. Borch’s overtagelse af Hudklinikken Kastrup i 2010 ophørte denne. I november 2013 åbnede et behandlingssted for kosmetiske behandlinger under Hudklinikken Kastrup i Roskilde. Dette ophørte i 2016. I 2016 skiftede klinikken navn til Hudklinikken Skønvirke.

Værdier

Vor målsætning er at levere sikre og effektive videnskabeligt underbyggede behandlinger både inden for sygesikringens og kosmetisk regi. Vi er ofte først med nye behandlingsformer, der kan give bedre resultater og/eller øget sikkerhed og komfort for patienten – og det er vi stolte af, men vi tager aldrig en behandling ind før den har vist sig sikker. Vi forsøger også at være først med nye måder at anvende og kombinere afprøvede teknologier på, f.eks. PDT og PhotoPeel. Vi bestræber os altid på at give vores patienter en individuel og professionel behandling.

The Science of Beauty™

Også når det gælder kosmetiske behandlinger bestræber vi os på at være førende. Vi tilbyder en bred vifte af behandlinger, heriblandt en del behandlinger, som ikke tilbydes andre steder. Hvor det er relevant udføres behandlingerne af personale godkendt som kosmetiske behandler af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen for Patientsikkerhed udfører risikobaseret tilsyn med klinikkerne og udfærdiger efter et tilsyn en tilsynsrapport om besøget. Denne gøres tilgængelig på styrelsens hjemmeside indtil 3 år efter seneste tilsyn. Der er ikke aktuelt offentliggjorte rapporter om Hudklinikken Skønvirke. Bemærk at kosmetiske behandlinger kun må udføres på personer over 18 år.

Personale

Jakob E. Borch

Speciallæge i dermatologi, Ph.D.
Jakob er uddannet til læge ved Syddansk Universitet i Odense, hvorfra han også har erhvervet den medicinske Ph.D. grad.

Han blev uddannet til speciallæge ved hudafdelingerne på Odense Universitetshospital og Aarhus sygehus (Marselisborg hospital) og har derudover arbejdet på Allergicentret, Odense Universitetshospital, med forskning i, udredning og behandling af luftvejs-, fødevare-, kontakt- og lægemiddelallergier. Han har desuden opnået særlig kompetence i diagnosticering og behandling af hudkræft, samt dermatologisk kirurgi og laserbehandling. Jakob har siden 2009 været godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed som kosmetisk behandler, bl.a. på egen kosmetisk klinik i Odense.

Han er virksomhedsansvarlig læge og er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed til at udføre følgende behandlinger:
– Behandling af rynker med botulinum toxin.
– Behandling med permanent. ikke-permanent og autolog (fedt) filler.
– Behandling med kemisk peeling, herunder også med trikloreddikesyre (TCA).
– Behandling med ablativ og non-ablative laser og teknologier, der er at sidestille hermed.
– Laserlipolyse.

Evt. øvrige behandlinger der annonceres kræver ikke særskilt godkendelse.

Jakob har virket som hudlæge i Kastrup siden efteråret 2010 og som kosmetisk behandler i Hudklinikken Skønvirke og på klinikker i København lige så længe. I 2012 blev Jakob anerkendt som speciallæge i hudsygdomme i Sverige og har fungeret som speciallæge i de svensk baserede privatklinikker Akademikliniken og Stureplanskliniken sideløbende med Hudklinikken Skønvirke.

Jakob har skrevet adskillige videnskabelige artikler, kapitel i lærebog i farmakologi og har undervist på Sundhedsstyrelsens obligatoriske videreuddannelseskurser for uddannelseslæger indenfor specialet. Han underviser på kurser i dermatologisk laserbehandling og kosmetisk behandling.

Han deltager flere gange årligt i efteruddannelse i ind- og udland, i internationale videnskabelige kongresser og er medlem af flere faglige organisationer:
– Den Almindelige Danske Lægeforening/Foreningen af praktiserende speciallæger
– Dansk Dermatologisk Selskab
– Danske Dermato-Venereologers Organisation
– European Academy of Dermatology and Venereology
– European Academy of Allergology and Clinical Immunology
– European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology
– European Society for Mohs Surgery
– European Society for Laser Dermatology
– International Society for Dermatological Surgery

I 2018 blev Jakob udnævnt til dommer ved Danish Beauty Award.

Anna

Klinikchef

Anna-Poulina er klinikkens klinikchef og hudterapeut. Udover traditionelle kosmetologiske behandlinger er hun registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed til at udføre følgende kosmetiske behandlinger: Hårfjerning, fjernelse af karsprængninger og lette rynkebehandlinger med laser & IPL.

Helen

Sygeplejerske

Helen udfører primært dermatologisk sygeplejearbejde med undersøgelse og behandling af hudsygdomme som lysbehandling, allergitest, fotodynamisk terapi, vortebehandling m.v. Hun udfører desuden følgende kosmetiske behandlinger: Mikrosklerosering, laser-behandling af karsprængninger i ansigt.

Tanja

SOSU-assistent

Tanja udfører primært arbejde dermatologisk medhjælp med undersøgelse og behandling af hudsygdomme som lysbehandling, allergitest, fotodynamisk terapi, vortebehandling m.v.

Tilmeld nyhedsbrev