LASERBEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER PÅ BEN

Få gode ben med laserbehandling

Med alderen slides veneklapperne i benene og bliver mindre effektive. Blodet pumpes derfor dårligere tilbage til hjertet og bliver således stående i blodkarrene i benene. Det betyder at blodkarrene udvides, bliver mørkere og mere synlige. I værste tilfælde dannes der åreknuder, som kan kræve operation. Lidt større kar kan behandles med indsprøjtninger af lokalirriterende stoffer i karrene (skleroterapi). Små kar (telangiektasier) kan behandles med laser.

Hvordan virker behandlingen?
Ved laserbehandling af kar på benene afsættes en puls af laserenergi i karret. Derved varmes blodet i karret op og karvæggen ødelægges. I tiden efter behandlingen nedbrydes og fjernes karret naturligt af kroppens immunsystem. Huden omkring karret påvirkes ikke af behandlingen.

Hvem kan behandles?
Kar op til 3 mm tykkelse kan behandles. Også kar andre steder end på benene kan behandles, f.eks. i ansigtet.

Forholdsregler før og efter behandling
Undgå sol, solarium og selvbruner fire uger før behandling og rygning i fire timer før behandling. Rygning får karrene til at trække sig sammen og kan gøre behandlingen mindre effektiv. Efter behandling bør sol og solarium undgås i fire uger og solbeskyttelse med SPF 30 eller derover og UVB-beskyttelse anvendes. Solbeskyttelse kan købes i klinikken.

Forventet resultat
Mindre kar kan forsvinde umiddelbart efter behandling, lidt større kan være nogle uger om at forsvinde helt. Det er almindeligt at opleve lidt rødme og hævelse i de første par dage efter behandling. Sjældent går et kar i stykker under behandling, hvilket giver et blåt mærke.

Hvor mange behandlinger er nødvendigt?
Det afhænger af antallet og størrelsen af kar. En enkelt behandling er nok til de fleste kar, men især større kar kan have behov for en behandling mere.

Læs patientinformationen nederst inden forundersøgelsen.

PRISER

YAG laser, håndfladestort område: Kr. 1.500,-

Vi tilbyder

– Forundersøgelse ved hudlæge.
– Doppler ultralydsscanning ved behov inden behandling.
– Kort ventetid på behandling.
– Behandling ved hudlæge eller sygeplejerske godkendt af SST.
– Gratis kontrol efter 3 mdr.
– 15% rabat efter 2. behandling.

Tilmeld nyhedsbrev