LYSBEHANDLING AF SOLSKADER & HUDKRÆFT

Foto-dynamisk terapi

Foto-dynamisk terapi (PDT) er den mest moderne behandling af hudkræft (basalcellekræft) og forstadier til hudkræft (aktiniske keratoser og morbus Bowen). 
 
Fordelen frem for andre behandlinger er at ardannelsen ved behandlingen er minimal – oftest kan man slet ikke se spor af behandlingen. Ved ældre behandlingsformer, som kirurgi og frysning, ses altid ardannelse. Derfor er behandlingen især velegnet til ansigt, hals, bryst, arme og ben.
 
Behandlingen er en slags naturlig kemoterapi, der bygger på at de syge celler har et højere stofskifte af visse stoffer end raske.
 
En creme med stoffet methyl-amino-ævulinat (MAL) smøres på området der skal behandles. De syge celler optager stoffet. MAL er forstadie til et stof, som især de syge celler danner – protoporfyrin. Protoporfyrin er meget lysfølsomt, så når det behandlede område efterfølgende belyses med rødt lys, igangsættes en biokemisk proces, som slår de syge celler ihjel.
 
Forstadier til hudkræft og morbus Bowen behandles én gang og hudkræft to gange.
Hudklinikken Skønvirke var en af de første klinikker i Danmark, der udførte fotodynamisk terapi af hudkræft og forstadier hertil. Skønvirke er desuden den første klinik i Danmark til at tilbyde de smertefri behandlinger af forstadier til hudkræft med Simuleret Dagslys og hudkræft (basalcellekræft og mb. bowen) med LED-lys. Klinikken har i dag overenskomst med Sygesikringen om vederlagsfri behandling af udvalgte patienter henvist til klinikken med hudkræft og forstadier hertil. Behandlingen kan dog købes af alle.

PRISER

Basalcellekræft, morbus Bowen, 1. område  Kr. 5000,-
     2. område Kr. 2500,-
Forstadier til hudkræft (aktiniske keratoser)   Kr. 2500,-

Vi tilbyder

– Forundersøgelse ved hudlæge.
– Kort ventetid.
– Behandling af autoriseret sygeplejerske.
– Kontrolprogram i op til tre år efter behandling.

Tilmeld nyhedsbrev