MOHS KIRURGI

Der er indtil videre lukket ned for Mohs kirurgi i klinikken.

Hvad er Mohs kirurgi?
Mohs kirurgi er en særlig metode til at fjerne hudkræft. Hvor man ved konventionel kirurgi fjerner væv i en sikkerhedsmargen på 6 mm rundt om hudkræften, kan man ved Mohs kirurgi nøjes med 1 mm, da man undervejs i operationen undersøger det fjernede væv mikroskopisk og kun fjerner mere, hvis det er nødvendigt. På denne måde opnår man det mindst mulige sår/ar og opnår desuden højere helbredelsesrate.

Det er hudkræft af typen basalcellekræft, der behandles med Mohs kirurgi. Basalcellekræft er den hyppigste form for hudkræft i Danmark med ca. 12.000 tilfælde om året. Ca. 1/3 af alle oplever at få basalcellekræft på et eller andet tidspunkt i livet.

Når hudkræften er fjernet helt, kan operationssåret lukkes på flere måder: Direkte lukning, hvor sårrandende sys direkte sammen; lap-plastik, hvor tilstødende hud mobiliseres til at dække såret; fuldhuds transplantat, hvor hud flyttes fra et andet sted (ofte bag øret eller nøglebenet) og endelig kan såret lades stå åbent for at granulere op (“hele op”) fra bunden.

Fordele ved Mohs kirurgi:

  • Operation i lokalbedøvelse
  • Ingen indlæggelse
  • Kortere rekonvalescens (“nedetid”)
  • Sjældent behov for re-operation
  • Mest effektive behandling
  • Optimalt kosmetisk resultat

PRISER

Undersøgelse for hudkræft, inkl. vævsprøve Kr. 2500,-
Operation og kontroller: Kr. 12.000,-

Vi tilbyder

– Hurtig undersøgelse ved hudlæge.
– Operation ved hudlæge.
– Trådfjernelse ved sygeplejerske.
– Kontrolbesøg ved hudlæge.
– Rådgivning om evt. kosmetisk efterbehandling.

Tilmeld nyhedsbrev